Soorten ADR Opleidingen
 
 
Wie moet over een ADR opleidingsgetuigschrift beschikken?
 
 
  • Iedereen die ontplofbare stoffen en voorwerpen (klasse1) en radioactieve stoffen (klasse7) vervoert, ONGEACHT de maximaal toegelaten massa van het voertuig.
  • Voor alle andere gevaarlijke stoffen indien de vrijstellingsgrenzen overschreden zijn, ongeacht het MTM van het voertuig.
 
 

 
 
Opleidingsgetuigschrift voor het vervoer van gevaarlijke stoffen die NIET ontplofbaar en NIET radioactief zijn, op een andere wijze dan in grote tanks ( Categorie I )
 
 

Dit getuigschrift wordt afgeleverd aan de kandidaat die de initiële basisopleiding gevolgd heeft en geslaagd is in het bijbehorend examen. Hiermee mogen alle NIET ontplofbare en alle NIET radioactieve stoffen vervoerd worden:

  • in verpakkingen (vaten, zakken, gasflessen,....)
  • in IBC's (grote recipiënten voor losgestort vervoer)
  • in grote verpakkingen verpakte goederen
  • losgestort (in kipwagens of containers)
  • in batterijvoertuigen met een totale inhoud van maxmaal 1000 liter
  • in afneembare tanks met een individuele inhoud van maximaal 1000 liter
  • in tankcontainers, mobiele tanks en MECG's met een individuele inhoud van maximaal 3000 liter
 
 
 
 
Opleidingsgetuigschrift voor het vervoer van gevaarlijke stoffen die NIET ontplofbaar en NIET radioactief zijn, in grote tanks ( Categorie II )
 
 

Dit getuigschrift wordt afgeleverd aan de kandidaat die de initiële basisopleiding en dan de initiële opleiding tankvervoer gevolgd heeft en geslaagd is in het bijbehorend examen.
Dit getuigschrift is geldig voor alle NIET ontplofbare en alle NIET radioactieve stoffen ongeacht hun vervoerswijze ( colli, IBC's, tanks,...) omdat steeds eerst de initiële basisopleiding gevolgd moet worden die op zich al recht geeft op het getuigschrift van Categorie I

 
 
 
 

Opleidingsgetuigschrift voor het vervoer van gevaarlijke stoffen van Un nummers:
1202, 1203 en/of 1223( Categorie IV )
Dit getuigschrift is geldig voor bestuurders die uitsluitend binnenlands vervoer verrichten in België van de UN nummers 1202, 1203 en/of 1223 in tanks of anders dan in tanks, binnen een straal van 75 km vanaf de locatie van de maatschappelijke zetel van de vervoerder.

 
 

 
 
Opleidingsgetuigschrift voor het vervoer van ONTPLOFBARE stoffen
 
 
Dit getuigschrift wordt afgeleverd aan de kandidaat die de initiële basisopleiding en de speciale opleiding betreffende het vervoer van ontplofbare stoffen gevolgd heeft en geslaagd is in het bijbehorend examen.
 
 

 
 
Opleidingsgetuigschrift voor het vervoer van RADIOACTIEVE stoffen
 
 
Dit getuigschrift wordt afgeleverd aan de kandidaat die de initiële basisopleiding en de speciale opleiding betreffende het vervoer van radioactieve stoffen gevolgd heeft en geslaagd is in het bijbehorend examen.
 
 
 
     
 
ADR opleidingen
 
     
Sluit Venster
© 2005-2018 www.gevaarlijke-stoffen.be